PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Vlaamse grootsteden gaan weer plat op de buik voor Uber


Met de invoering van het nieuwe Vlaamse taxidecreet begin dit jaar, werd de rode loper voor Uber uitgerold. Antwerpen, Gent en Leuven schaarden zich in een open brief achter de #TrueCostofUber Coalitie. Deze coalitie stelt dat Uber zich tegen 2025 moet engageren om 100% emissievrij te worden en tegen 2030 minstens 50% gedeelde ritten te rijden. Hoewel al enkele jaren actief in Brussel heeft Uber tot hiertoe nog geen voet aan grond gekregen in Vlaanderen. 

opnieuw een klap voor de taxisector

Vakbond ABVV/BTB laat weten dat na het nieuwe taxidecreet en de coronacrisis, waarvan de gevolgen in de taxisector stilaan zichtbaar worden, enkele grote steden beslisten om de taxisector opnieuw een klap toe te dienen en hun grondgebied open te zetten voor Uber en gelijkaardige bedrijven. Onder het motto van een mobiele en emissievrije stad wordt een volledige sector in chaos gestort met een enorme toename aan taxi’s en dus nog drukkere straten en minder kwalitatieve ritten voor de klanten als gevolg.

Door zijn agressieve prijzenpolitiek wordt overal waar Uber aanwezig is de taximarkt verstoord. Echte taxichauffeurs, zelfstandigen en loontrekkenden, zijn hiervan het slachtoffer. BTB stelt dat ook de klanten, al merken zij het nu nog niet altijd, eenmaal er een monopolie is, de prijzen voor een rit omhoog zien gaan. En de UBER-chauffeur krijgt een steeds kleiner deel van de koek, want er moet winst gemaakt worden. De komst van Uber zal voor niemand een meerwaarde bieden, niet voor de klanten en al zeker niet voor de taxisector.

BTB blijft opkomen voor de taxisector

BTB is gescandaliseerd dat net in steden waar “progressieve” partijen (met name sp.a en Groen) mee aan het stuur zitten, Uber verwelkomd wordt. BTB zal het dan ook niet nalaten om deze “progressieve” partijen hierover te interpelleren en eisen van hen dat zij duidelijk kleur bekennen. Zolang Uber zijn verantwoordelijkheid niet neemt, de regels niet volgt en zijn werknemers niet correct behandelt, zal hij BTB op zijn weg vinden. Zij blijven opkomen voor de taxisector en haar werknemers en zullen blijven strijden tegen de oneerlijke concurrentie van Uber.

Lees ook: Zelf gecreëerde hippe imago van Uber is gebakken lucht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Actiegroep opgericht tegen lawaai van motorvoertuigen

Bewonersgroepen die geluidsoverlast door motorvoertuigen bestrijden hebben zich verenigd in de Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen (NEFOM). De begin deze maand (lees verder)

Leverancier van deelvervoer geeft mening in publicatie

Tarik Fawzi geeft vanuit zijn deelvervoer expertise zijn visie op mobiliteit in het pas verschenen (lees verder)

Stijging aantal verhuurdagen via platform MotoShare

De motorfietsenbranche heeft in de afgelopen maanden te maken met negatieve effecten van de crisis (lees verder)

Goed nieuws voor 30.000 KLM’ers en luchthaven Schiphol

De onderhandelingen rondom het steunpakket voor KLM hebben er in elk geval toe geleid dat (lees verder)

0 reacties op “Vlaamse grootsteden gaan weer plat op de buik voor Uber

Geef een reactie