PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Nederlanders kiezen deze zomer massaal voor vaarvakantie


Nederlanders kiezen massaal voor een vaarvakantie als alternatief voor de buitenlandse trip. Dat concludeert het online botenverhuurplatform Barqo op basis van het record-aantal reserveringen. De aangesloten booteigenaren profiteren van de verhuurpiek.
Vanwege de voorspelde hittegolf voor aankomende dagen is in enkele vaargebieden al sprake van een tekort aan beschikbare verhuurboten.

Ondanks de versoepelde reisadviezen voor de meeste Europese landen kiest een groot deel van de Nederlanders voor een vakantie in eigen land. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). De helft van de Nederlanders gaat in de komende maanden niet op zomervakantie, twee op de vijf Nederlanders die wel vakantieplannen heeft gaat op vakantie in eigen land, aldus het NBTC.

Thijs Janssen, medeoprichter van Barqo: ‘Dat veel Nederlanders voorkeur geven aan een vakantie in eigen land is direct zichtbaar in het aantal verhuuraanvragen. Het aantal reserveringen is op dit moment al tweeënhalf keer hoger dan vorig jaar. Booteigenaren verhuren hun sloep, zeilboot en motorkruiser sneller dan ooit. Opvallend is dat waar normaal gesproken de meeste belangstelling uitgaat naar dagtochten in de omgeving van Amsterdam en Loosdrecht steeds meer mensen kiezen voor een meerdaagse vaartocht op de plassen en meren in Friesland’.

In Nederland is geen algemeen verbod op varen afgekondigd door de overheid. Het is dus toegestaan om te varen, mits de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd. Zo is het alleen toegestaan te varen als individu, gezin of huishouden en moet minimaal 1,5 meter afstand worden gehouden.

Lees ook: 38 dagen werkzaamheden treinverkeer Geldermalsen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Je kunt ons ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Veel grote containerschepen varen leeg de wereld rond

Veel containerschepen varen leeg de wereld rond. Doorvaren is goedkoper dan stilliggen. Dat is het (lees verder)

We kunnen eindelijk weer op vakantie binnen Europa

Wie had dit nog verwacht in deze tijden van coronacrisis? Het kabinet heeft het reisadvies (lees verder)

Mensen blijven toch thuis deze zomer door corona

Nu de maatregelen rondom het coronavirus wereldwijd weer langzaamaan versoepeld worden, en veel landen hun (lees verder)

Angst is geen reden voor verzekeraars om te betalen

Wanneer je als reiziger zelf een vakantie wil annuleren omdat je bang bent om te (lees verder)

0 reacties op “Nederlanders kiezen deze zomer massaal voor vaarvakantie

Geef een reactie