Frankrijk wil zijn grenzen heropenen voor andere Schengenlanden vanaf 15 juni wanneer de gezondheidssituatie dat toelaat. Reis je binnen Europa naar Frankrijk dan zou je vanaf dan ook niet in quarantaine moeten, tenzij je uit een land komt dat zelf quarantaineregels hanteert voor Franse toeristen.

Hotels waren al open in Frankrijk sinds 2 juni en ook de campings mogen weer gasten ontvangen, behalve in de regio van Parijs. Net als in de meeste Europese landen gaan de grenzen open. Enkele andere landen volgen wellicht op 1 juli, zo zegt de Europese Commissie.

Griekenland hoopt dat het toeristische seizoen op 1 juli van start kan gaan in vrij normale omstandigheden. Iedereen die op dit moment naar Griekenland vertrekt, moet naast een verplichte coronatest ook verplicht 14 dagen in quarantaine, behalve reizigers die op doorreis zijn.

Slowakije staat bijna bovenaan de lijst van de veiligste vakantie landen. De regering heeft vroegtijdig strenge maatregelen genomen waardoor de uitbraak minimaal is gebleven. Tsjechië, Slowakije en Hongarije hebben eerder de onderlinge grenzen geopend.

Italië opende 3 juni de internationale grenzen maar waarschuwde maandag dat het deze gesloten zal houden voor landen die Italiaanse burgers toegangsbeperkingen opleggen vanwege het wederkerigheidsbeginsel. Dit kwam naar aanleiding van de Griekse regering aangaf dat een eerste groep van 29 landen vanaf 15 juni onbeperkt naar de luchthavens in Athene en Thessaloniki kunnen vliegen.

Oostenrijk wacht nog een dagje langer, maar wil dinsdag grenzen openen voor 31 Europese landen. Toeristen uit buurlanden waren al welkom. Noorwegen opent per 15 juni de grens voor toeristen uit Denemarken, Finland en IJsland. Inwoners uit buurland Zweden zijn nog niet toegestaan. De zuiderburen openen 15 juni de grenzen weer voor inwoners uit Europa. Belgen is het ook weer toegestaan om naar het buitenland af te reizen.

Lees ook: Natuurlijk Slowakije kijkt uit naar opening van de grenzen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Franse grens
Griekenland
Santorini Griekenland
Print Friendly, PDF & Email