Nu de toeristenbranche na tijden van stilstand weer een beetje op gang begint te komen, blijft het qua toeristen waarschijnlijk voorlopig nog rustig in Spanje, Canarische Eilanden en De Balearen. De diverse berichtgevingen doen dit misschien anders lijken. Transavia vliegt bijvoorbeeld sinds 4 juni weer naar Malaga. Dit wekt waarschijnlijk bij veel toeristen de indruk dat je vanaf die tijd weer gewoon naar Spanje op vakantie kan gaan. Toch is dit niet zo. Het regent klachten van boze passagiers op Twitter. 

Wel zijn er commerciële vluchten toegestaan tussen de eilanden van de Balearen onderling. Dit geldt ook voor de Canarische Eilanden onderling. Spanje en Amerika zijn het zwaarst getroffen door het coronavirus. Spanje en Amerika hebben hun plaats in de top 10 populairste vakantiebestemmingen niet verloren door het coronavirus.

In de top 10 populaire vakantiebestemmingen komt Spanje vijf keer voor: 

  1. Andalusië
  2. Florida (USA)
  3. Canarische Eilanden
  4. Faro (Portugal)
  5. Valencia
  6. Balearen
  7. Californië (USA)
  8. Las Vegas (Nevada)
  9. Catalonië
  10. Texas (USA)

Voor Spanje geld tot op heden toch nog steeds een negatief reisadvies, dit kun je ook terugvinden op de website van het ministerie van Buitenlandse zaken. Tot 1 juli zijn de grenzen gesloten voor toeristen. De Spaanse overheid roept op om alleen naar Spanje af te reizen als dit noodzakelijk is. Reizen is alleen toegestaan voor Spanjaarden en buitenlandse residenten (bezitters van een tweede huis in Spanje) en voor mensen die door nood of door overmacht naar Spanje moeten reizen. 

Iedereen die met ingang van 15 mei Spanje binnenkomt moet verplicht 14 dagen in thuis quarantaine. De Canarische Eilanden is de minst getroffen streek van Europa en van de wereld. Vanaf oktober gaat het hoogseizoen pas weer van start op de Canarische Eilanden. Hopelijk start voor hen het vliegverkeer en het toerisme voor die tijd weer op.

Lees ook: ‘support your locals’ geldt ook voor taxichauffeurs in je stad

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
spanje
Je kunt Pitane Blue ook bereiken via WhatsApp.
Stuur je bericht naar: +316-14792746
WhatsApp
Print Friendly, PDF & Email