PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

In de Ardennen komt het toerisme weer voorzichtig op gang


Semois

Het toerisme in Wallonië begint voorzichtig een beetje op gang te komen na het versoepelen van de maatregelen die werden genomen van de regering Sophie Wilmès. Dierenparken gaan open en kajakken op de Lesse of de Semois behoort weer tot de activiteiten waar velen hebben naar uitgekeken. Cafés en restaurants zijn nog altijd dicht. Maar net als in Vlaanderen kan men sporten in de openlucht.

Mensen met een tweede verblijf zullen er het verlengde Hemelvaartweekend kunnen doorbrengen. Ook Frankrijk zet de deur op een kier voor Belgische toerisme. Frankrijk overweegt nu toch om in de zomervakantie mondjesmaat toeristen toe te laten. Vorige week zei Lemoyne nog dat Frankrijk het in de zomer zonder buitenlandse toeristen zou moeten stellen.

Van een natte wandeling in het land van de Amblève tot een bezoek aan een van de vele prachtige kastelen, burchten of ruïnes, de Ardennen hebben een enorme aantrekkingskracht voor vele vakantiegangers of dagtoeristen. Het toerisme dat merendeel naar de Ardennen afreist, komt er naartoe om lekker in de buitenlucht te kunnen sporten of te bewegen. Voor deze toeristen is er in de Ardennen keus te over. In de Ardennen zijn er namelijk vele honderden kilometers aan fiets- en wandelpaden te vinden.

De Ardennen vormen een bosrijk middelgebergte in oostelijk België, Noord-Luxemburg en een klein stukje aangrenzend Frankrijk. Het is de westelijke uitloper van het Rijnlands leisteenplateau, een massief van leisteen, waartoe ook de Eifel, Hunsrück en de Taunus behoren.

Lees ook: Cruiseschepen voor anker van Scheveningen tot Noordwijk

Château de Durbuy
Château de Durbuy
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Frankrijk opent toch zijn grenzen voor toeristen vanaf 15 juni

Het is lang onzeker geweest maar de ook Frankrijk opent zijn grenzen voor toeristen, in (lees verder)

De regering verlengt het inreisverbod tot half juni

Het kabinet heeft het inreisverbod voor mensen van buiten Europa opnieuw verlengd, dit keer tot (lees verder)

Heiko Maas: toeristen laten nog lang op zich wachten

Een Europese race voor de eerste die toeristen weer toestaat in zijn land kan leiden (lees verder)

De LEZ droom van Watteeuw komt uit. Blijf in uw kot!

De grote wens van de in het West-Vlaamse Moorslede geboren Watteeuw was de uitbreiding van de lage emissie zone in de Gentse (lees verder)

0 reacties op “In de Ardennen komt het toerisme weer voorzichtig op gang

Geef een reactie