PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Eindhoven Airport is klaar voor anderhalve meter afhandeling


Voor de coronacrisis werden op normale dagen op Eindhoven Airport ongeveer een 100 vluchten afgehandeld. Airport Operations Manager Frédérique Bot-Portheine laat weten dat het sinds medio maart een enorme uitdaging was om te voldoen aan de wet- en regelgeving te aanzien van de anderhalve meter afstand tussen passagier en medewerkers.

Door de maatregelen die werden genomen zijn verschillende aanpassingen uitgevoerd om passagiers op een veilige manier te kunnen ontvangen. Wat als eerst werd opgepakt was de hygiene. Er werden desinfectie pompjes geplaatst en op alle mogelijke manieren bewegwijzering in verschillende talen doorheen de gehele terminal. Duidelijk is te lezen wat er van de passagiers wordt verwacht en wat de consequenties zijn wanneer men er zich niet wil aan houden.

crew attendeert de reizigers

Wanneer een vliegtuig aankomt wordt aan de crew gevraagd de passagiers er op te attenderen dat Eindhoven Airport de anderhalve meter respecteert en dat van de aankomende reizigers ook wordt verwacht. De flow officers zijn verantwoordelijk op het platform na landing dat de passagiers zich aan de anderhalve meter afstand houden. De baggage afhandeling probeert men zo snel mogelijk uit te voeren zodat de passagiers zo veel mogelijk kunnen doorlopen en niet blijven hangen aan de bagageband.

Momenteel wordt er ook een sectorplan opgesteld. Daarbij zijn zowel de luchthavens als de luchtvaartmaatschappijen betrokken, samen met het betreffende Ministerie. Daarin wordt gezamelijk gekeken wat de mogelijkheden zijn voor de toekomst en hoe je het gehele luchtvaartproces beter kunt organiseren.

Lees ook: Zelfs de supermarkt in Eindhoven Airport ligt er verlaten bij

Bot-Portheine
Frédérique Bot-Portheine
Eindhoven Airport
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Verkeersdrukte nog vele jaren lager door coronacrisis

Uit berekeningen van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) blijkt dat het effect van minder verkeer op de weg vanwege het (lees verder)

Regering heeft geen visie op mobiliteit volgens Dutordoir

Sophie Dutordoir, CEO van spooruitbater NMBS, haalt in een interview in De Tijd zwaar uit naar de federale regering. Dutordoir (lees verder)

Voor e-step is milieubalans vooralsnog negatief

Met de opkomst van deze elektrische voertuigen zoals de e-step verschijnen er stilaan ook studies die vooralsnog de focus beperken tot (lees verder)

Kabinet wil in de troonrede uitstralen dat het goed gaat

Volgend jaar verwacht het kabinet nog vooruitgang maar daarna verwacht het een gematigder groei. De toon van de troonrede was positief (lees verder)

0 reacties op “Eindhoven Airport is klaar voor anderhalve meter afhandeling

Geef een reactie