PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

KLM opent vrijwillige vertrekregeling personeel


Door de gevolgen van de coronacrisis moet KLM noodgedwongen nog meer maatregelen treffen om het hoofd boven water te houden. Ze zijn flink aan het reorganiseren. KLM verwacht dat het nog lang gaat duren voordat ze van deze enorme crisis zijn hersteld en verwachten langdurig minder werk.

KLM gaf het afgelopen jaar volgens Elsevier 3,7 miljard euro aan lonen, pensioenpremies en bijkomende kosten uit. Minister van Financiën wil een loonoffer van de piloten in ruil voor de staatssteun maar voorzitter van de VNV (Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers) Willem Schmid wil eerst alles bekijken voordat hij zijn achterban oproept mee te gaan in het loonoffer van piloten.

 De overheid gaat KLM financieel steunen maar dat neemt niet weg dat de vliegmaatschappij flink zal moeten gaan snijden in de kosten. 90 procent van de omzet is door de coronacrisis weg zegt minister Wopke Hoekstra eerder deze maand. Een van deze maatregelen is de vrijwillige vertrekregeling (VVR) openen voor het cabine en het grondpersoneel. Dit om het personeelsbestand verder te laten slinken en om gedwongen ontslag van personeel te voorkomen. En ook om kosten te laten inslinken.

Dit is afgelopen dinsdag naar buiten gekomen. KLM heeft in de afgelopen periode al een paar duizend tijdelijke contracten niet verlengd. Een medewerker die vrijwillig opstapt krijgt een financiële vergoeding met zich mee. De hoogte van de vergoeding hangt af van het aantal dienstjaren en van de functie van de medewerker. Air France-KLM heeft de vrijwillige vertrekregeling ook aangekondigd, ook hun moeten snijden in de kosten in deze zware periode.

„De weg van herstel zal naar verwachting lang zijn en we verwachten langdurig minder werk dan voorheen. Vele maatregelen zijn al genomen om KLM door deze ongekend moeilijke periode te loodsen maar het is duidelijk dat er hiervoor nog meer moet gebeuren.” Aldus KLM.

Lees ook: Ongekende vermindering CO2-uitstoot door coronacrsis

Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Code oranje van kracht voor alle vakantie van Nederlanders

Zon, zee en strand. De zomervakantie staat toch eigenlijk een beetje, de deur staat op (lees verder)

Brabantse bedrijven gaan samen aan de slag met waterstof

Grote Brabantse bedrijven zoals VDL, FujiFilm, DAF en Heijmans bundelen de krachten en gaan samen (lees verder)

RyanAir wil vanaf 1 juli weer 1.000 vluchten per dag uitvoeren

De Ierse vliegmaatschappij RyanAir die onlangs nog om staatssteun vroeg wil haar activiteiten vanaf de (lees verder)

Vakantiegangers Corendon Corona-proof op vakantie

Mensen zijn het thuiszitten in deze tijden van coronacrisis meer dan zat. Ze hebben weer (lees verder)

0 reacties op “KLM opent vrijwillige vertrekregeling personeel

Geef een reactie