PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Corona autoscherm taxi niet altijd veilig voor passagier


corona autoscherm

Door een van de maatregelen van het RIVM is de taxisector massaal aan de slag gegaan met het aanpassen van de taxi om binnen het voertuig de veilige afstand tussen bestuurder en passagier te bewaken. Verschillende bedrijven kwamen met oplossingen voor de taxisector van professionele plexiglas afscheidingen tot compleet loshangende plastiek afscheidingen.

De RDW heeft in de afgelopen maanden als grote afwezige in het snel bepalen van richtlijnen en door haar stilzwijgen er nu voor gezorgd dat er nu veel onrust is op de markt. Als u een voertuig wilt gaan gebruiken voor taxivervoer, dan moet deze aan de inrichtingseisen voor een taxi voldoen. De RDW beoordeelt deze eisen en moet het voertuig als taxi registreren in het kentekenregister.

Bedrijven bieden een geheel op maat gemaakt corona autoscherm aan, gemaakt van transparant PetG, onbreekbaar en vlamdovend materiaal. Andere bedrijven installeren oplossingen,  inclusief  tie wraps, die bij brand in een minimum aan tijd wegsmelten. Plexiglas wat jarenlang als een bijproduct werd verkocht speelt opeens de hoofdrol tegen woekerprijzen.

verzekering en keuring

Totdat de eventuele richtlijnen van RDW of Ministerie bekend  zijn is er wel gewoon verzekeringsdekking. Wel gaat de verzekeraar er van uit dat het scherm het zicht van de chauffeur en de bediening van de auto niet belemmert en dat het zodanig bevestigd is dat het bij een aanrijding niet door de auto kan vliegen en letsel kan toebrengen aan chauffeur of passagier.

Ook kunnen de verzekeringsmaatschappijen zich beroepen op de keuringseisen voor het bepalen van de standaard dekking. Als de constructie van een voertuig wijzigt, kan het zijn dat de RDW het voertuig moet keuren. Heeft u een Erkenning Goedkeuring Wijziging Constructie (EGWC), dan hoeft u het voertuig niet te laten keuren. U kunt dan voor elk voertuig een ombouwverklaring opstellen volgens de specificaties van de afgegeven Goedkeuring Wijziging Constructie (GWC).

Wees dus voorzichtig met datgene wat u in de wagen laat bevestigen. Mochten er van RDW of Ministerie wel richtlijnen komen en het geplaatste scherm voldoet daar niet aan, dan zal het scherm wel moeten worden vervangen door een exemplaar dat wel aan deze richtlijnen voldoet. Maanden na de uitbraak van het coronavirus is er geen oplossing wat voldoet aan een CE keurmerk.

installatiebedrijven dekken zich in

Veel installatiebedrijven voelen de bui hangen en dekken zich in voor het plaatsen van het corona autoscherm. Wanneer u het product afneemt gaan zij er van uit dat u goedkeuring heeft gekregen van uw verzekering en/of zelf de verantwoording neemt voor het gebruik ervan. De leverancier kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het gebruik van deze producten.

Lees ook: Reisschaamte of touringcars in openbaar vervoer tijdens spits

corona bescherming
corona spatscherm
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Ongekende vermindering CO2-uitstoot door coronacrsis

De coronacrisis heeft sinds de Tweede Wereldoorlog geleid tot een ongekende vermindering van de CO2-uitstoot. (lees verder)

Vrijstelling APK-plicht voor voertuigen ouder dan vijftig jaar

Op basis van de tot 20 mei 2018 geldende APK-richtlijn waren voertuigen met een bouwjaar vóór 1960 vrijgesteld van de (lees verder)

Uitstel APK keuring kan voor RDW maar rijden kan niet

De RDW ontvangt veel vragen van bezorgde burgers die hun APK niet kunnen laten uitvoeren omdat zij niet naar de (lees verder)

Stint volgens RDW niet klaar voor openbare weg

Het onderzoek naar het kwaliteitssysteem van de fabrikant, dat los staat van de beoordeling van het voertuig, heeft aangetoond dat (lees verder)

0 reacties op “Corona autoscherm taxi niet altijd veilig voor passagier

Geef een reactie