PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Ritje langs de autoroute du soleil blijft nog hoogst onzeker


Velen onder ons hunkeren de komende zomer naar een weekje of twee in de Ardêche, een goed glas Franse wijn en een barbecue op een camping aan de Côte d’Azur. Volgens Emmanuel Macron is het te vroeg om te zeggen dat de grenzen open gaan, dat zullen we begin juni weten. Alles blijft onduidelijk want Frankrijk strooide vooral verwarring de voorbije weken.

“We gaan grote internationale reizen beperken, zelfs tijdens de zomervakantie. We zullen tussen Europeanen blijven, misschien moeten we het alsnog een beetje inbinden afhankelijk van de epidemie, waarschuwde Macron na een school in Poissy (Yvelines) te hebben bezocht.

file schuiven op de autoroute du soleil

Toeristen zouden eerst geweerd worden en iets later zouden ze toch welkom maar dan onder strikte maatregelen. Tot begin juni zijn de Franse stranden en de bijhorende strandbars in ieder geval gesloten en zelfs daarna is het niet de bedoeling dat we met z’n allen tegelijk naar daar trekken, toch niet als het afhangt van staatssecretaris bevoegd voor toerisme. 

De Fransen zullen eerst de regels versoepelen voor de eigen bevolking, om het binnenlandse toerisme op gang te krijgen, pas daarna zal in een volgende fase gekeken worden naar buitenlands toerisme. Kortom, dat ritje langs de autoroute du soleil is nog hoogst onzeker.

Lees ook: COVID- 19 raakt Mobility as a Service (MaaS) in Europa hard

President Emmanuel Macron
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
KNV gaat er van uit dat Rijk meerkosten zal betalen

Op basis van eerdere informatie en gesprekken gaat KNV er van uit dat het Rijk (lees verder)

Internationale treinverkeer neemt stilaan toe op Thalys traject

Thalys blijft nog een week één heen-en-terugrit tussen Brussel en Parijs en één heen-en-terugrit tussen (lees verder)

Coronacrisis zorgt voor massaontslag bij Boeing

Gisteren maakte de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Boeing bekend dat er door de gevolgen van de coronacrisis (lees verder)

Luchtvaartmaatschappij Easyjet kondigt reorganisatie aan

Het kon ook niet uitblijven, de Britse lowbudgetluchtvaartmaatschappij Easyjet verkeert door de coronacrisis in zwaar (lees verder)

0 reacties op “Ritje langs de autoroute du soleil blijft nog hoogst onzeker

Geef een reactie