PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Twee grote hotelketens in overleg over coronacentra


Er wordt met man en macht gewerkt om corona patiënten van Brabant over te brengen naar ziekenhuizen elders in het land, dit is een ingewikkelde operatie en er wordt heel hard gewerkt. Ook zijn er maatschappelijke initiatieven die helpen om de zorg op een andere manier te ontlasten. 

Bijvoorbeeld het nieuws over twee grote hotelketens die in overleg coronacentra gaan opzetten voor patiënten die te goed zijn aan de ene kant voor het ziekenhuis, maar nog niet zelf naar huis kunnen. Hotelketens als het Van der Valk Hotel in Stein-Urmond en verschillende vestigingen van Fletcher Hotels staan paraat.

doe het dan voor onze helden

Sinds een week geldt de afspraak in Nederland – beperk het aantal sociale contacten en houd anderhalve meter afstand tot elkaar. Dat betekent – ga naar buiten voor werk als je niet thuis kan werken. Als je thuis kunt werken – blijf thuis. Je kunt natuurlijk wel boodschappen doen, voor anderen hulpbehoevende zorgen of een ommetje maken maar doe dat alleen en niet in een groep en vermijd groepsactiviteiten. Ook al word je zelf niet zwaar ziek, je kunt iemand anders wel aansteken, met alle gevolgen van dien. 

“Tot mijn grote verbazing waren afgelopen weekend de stranden, natuurgebieden en bouwmarkten druk bevolkt en waren er ook zelfs schijt-aan-corona-feestjes. Het is gewoon bizar dat er toch nog mensen zijn die het coronavirus zo onderschatten en de regels aan hun laars lappen, met doden tot gevolg.”

Er zijn bestaande verscherpte maatregelen naar buiten gekomen omdat een aantal mensen zich dus niet aan de regels kunnen houden en om te zorgen dat deze maatregelen beter gehandhaafd kunnen worden door Burgemeesters. 

hoge boetes en betere handhaving

Allereerst alle samenkomsten, dat zijn evenementen en bijeenkomsten, worden verboden tot 1 juni in plaats van 1 april. Voor begrafenissen en kerkelijke bruiloften is er een beperkte uitzonderingsmaatregel. Ten tweede gaan de burgemeesters de bestaande maatregelen in hun gemeenten beter handhaven. En op de derde plaats worden boetes uitgeschreven aan particulieren en bedrijven die zich niet aan de regels houden, deze boetes variëren van 400-4000 euro.

Lees ook: Grensoverschrijdend goederenvervoer moet soepeler

Grapperhaus
Ferdinand Grapperhaus
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Europees Parlement pakt gesjoemel vrachtwagensector aan

Het Europees Parlement pakt de fraude en misstanden in vrachtwagensector aan. Het moet afgelopen zijn (lees verder)

Samen zorgen dat de druk op het OV niet te groot is na 1 juni

Vervoersbedrijven werken hard om te zorgen dat de druk op het OV niet te groot (lees verder)

Mobiliteit treft Islamitische gemeenschap tijdens Ramadan

De coronacrisis heeft een grote impact op onze samenleving en de effecten zijn overal voelbaar. Een groot gebrek aan mobiliteit (lees verder)

Zittend zorgvervoer is ook een onderdeel van de zorgketen

Vandaag sturen vakbonden FNV en CNV en werkgeversorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer een brandbrief naar minister De Jonge van VWS. De (lees verder)

0 reacties op “Twee grote hotelketens in overleg over coronacentra

Geef een reactie