PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Wifi-tracking inzetten om vrije zitplaats te vinden bij NS


ICNG-B Treinstel

De NS onderzoekt het inzetten van wifi-trackers inzetten zodat reizigers beschikbare plaatsen makkelijker kunnen vinden in de NS app nog voor de trein het station binnen komt. Op deze manier kunnen reizigers zit beter verspreiden op het perron en de beschikbare plaatsen in gebruik nemen.

“Eerst zal het plan getoetst moeten worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens. De vraag is vervolgens hoe snel het geïmplementeerd kan worden. Wij realiseren ons dat het een beladen ­onderwerp is als het gaat om privacy.”, aldus Udo Oelen, directeur privacy van de NS.

Of het zo een vaart zal lopen is nog maar de vraag want ook NS zal tegen de privacy wetgeving aanlopen. Volgens de woordvoerder willen ze gebruik maken van het mac-adres, een uniek identificatienummer dat elke telefoon heeft. Dat is een persoonsgegeven, omdat via dit nummer de telefoon in de meeste gevallen direct te linken is aan de eigenaar en om die reden mag deze data niet zomaar gebruikt worden volgens de privacywet.

Er zijn natuurlijk andere mogelijkheden om de drukte binnen een wagon te meten met behulp van andere detectie systemen. Hoeveel mensen gebruikmaken van wifi in de trein is niet bekend maar gezien de ergernis bij het gebruik van en de huidige kwaliteit van het NS Wifi netwerk zal dit wel meevallen.

Lees ook: NS schrapt korting in middagspits en borg OV-kaart

 

Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Leverancier van deelvervoer geeft mening in publicatie

Tarik Fawzi geeft vanuit zijn deelvervoer expertise zijn visie op mobiliteit in het pas verschenen (lees verder)

Stijging aantal verhuurdagen via platform MotoShare

De motorfietsenbranche heeft in de afgelopen maanden te maken met negatieve effecten van de crisis (lees verder)

Vlaamse grootsteden gaan weer plat op de buik voor Uber

Met de invoering van het nieuwe Vlaamse taxidecreet begin dit jaar, werd de rode loper (lees verder)

Goed nieuws voor 30.000 KLM’ers en luchthaven Schiphol

De onderhandelingen rondom het steunpakket voor KLM hebben er in elk geval toe geleid dat (lees verder)

0 reacties op “Wifi-tracking inzetten om vrije zitplaats te vinden bij NS

Geef een reactie