PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Proefproject elektrische bussen in Brugge grote flop


Drie exemplaren die normaal tussen het station en ’t Zand rijden, staan al twee jaar stil op de stelplaats van De Lijn. De bussen worden draadloos via inductie, opgeladen. Maar die oplaadplaten zijn dus al een hele tijd defect. “Onbegrijpbaar“, zegt Vlaams parlementslid Annick Lambrecht, die tot vorig nog schepen van mobiliteit was in Brugge. 

Na Gent, blijkt nu dat ook de drie elektrische bussen van De Lijn in Brugge al twee jaar niet rijden. Daar kwam Vlaams parlementslid uit Brugge Annick Lambrecht van SP.A achter: “Het laadpunt van De Lijn werkt blijkbaar niet.”

De elektrische bussen van De Lijn zijn 4 jaar geleden aangekocht. Ze werden toen trots voorgesteld tijdens een persmoment. Maar er waren al meteen problemen mee: eerst konden ze maar 7 kilometer ver rijden. Dat probleem werd aangepakt zodat de bussen wat grotere afstanden konden rijden. 

Maar twee jaar geleden stonden de drie elektrische lijnbussen van De Lijn plots allemaal stil. Dat ontdekte Vlaams parlementslid Annick Lambrecht.

“Het laadpunt op de site van De Lijn werkt niet. Dat is toch niet te begrijpen: De Lijn koopt elektrische bussen, lanceert ze met veel poeha en pas nadien zien ze dat het laadpunt niet werkt. En zo laten ze drie bussen, die nochtans een zeer grote investering waren, verkommeren.”

In het Vlaams Parlement is er woensdagnamiddag een actualiteitsdebat over elektrische bussen en de mobiliteit in Gent. Daar raakte dinsdag bekend dat de elektrische bussen worden geschrapt omdat er geen laadpunten komen. Annick Lambrecht uit Brugge wil voor SP.A straks tussenkomen in dat debat over De Lijn. 

“Ik wil weten hoe men de toekomst ziet van de elektrische bussen in Brugge. Je kan niet klimaatdiscussies hebben en dan voor propere bussen kiezen en die laten verkommeren. Niemand vindt dat goed beleid.”

Lees ook: Gentse tram kan niet meer uitrijden door gebrek aan wielen

Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Veel taxichauffeurs zien geen toekomst meer in de sector

Met name platformtaxichauffeurs hebben het momenteel erg zwaar en zeggen te weinig steun en advies te hebben gekregen tijdens de (lees verder)

Wachttijd 15 minuten fout in de wet volgens Lydia Peeters

Volgens het nieuwe Vlaamse taxidecreet, moet wie een taxirit bestelt, minstens een kwartier wachten. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (lees verder)

Dankzij nieuwe regelgeving zullen meer Vlaamse taxi’s rondrijden aan lagere prijzen

De taxivloot wordt groter en goedkoper, maar ook groener. Er wordt stap voor stap gewerkt naar zero-emissie in 2030.

0 reacties op “Proefproject elektrische bussen in Brugge grote flop

Geef een reactie