PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Veiling domeinnaam taxiboeken.nl na faillissement


Naar aanleiding van het faillissement van Mobility ID B.V.  het bedrijf achter taxiboeken.nl, heeft de curator alle domeinnamen op een online  faillissementsveiling geplaatst. Van 15 t/m 18 november veilde BVA Auctions diverse domeinnamen en websites in de online faillissementsveiling van ‘Mobility ID B.V.’. De veiling werd georganiseerd in opdracht van curator mr. A.H.J. Dunselman van Schenkeveld advocaten te Alkmaar.

Geen reactie op vraag verkoop of doorstart bedrijf

In de veiling werden 26 domeinnamen en 2 websites aangeboden waaronder, naar eigen zeggen van de curator, de succesvolle en nog actieve website taxiboeken.nl. Op vragen van geïnteresseerden om in gesprek te gaan over een totale overname of een eventuele doorstart van het bedrijf Mobility ID B.V. werd door curator mr. A.H.J. Dunselman niet gereageerd. De domeinnaam taxibooeken.nl werd ondertussen verkocht voor € 30.733,-

Pas nadat bekend werd gemaakt dat het contract met het Ministerie van Defensie meteen werd overgedragen aan De Vier Gewesten kwam op de dinsdag volgend op het faillissement, na herhaald verzoek van een van de partijen, antwoord op de gestelde vragen. Als reactie op de gestelde vraag kwam het antwoord dat alles op BVA zou komen. 

Heeft de curator hier alle mogelijkheden onderzocht?

Een curator moet het faillissement netjes afwikkelen en de belangen van de schuldeisers zo goed mogelijk behartigen. Als een faillissement is uitgesproken, neemt de curator de bevoegdheden over. Om actief te verzamelen, zal de curator de inventaris en voorraden van de onderneming verkopen. Als dit mogelijk is, zal hij deze activa verkopen in het kader van een doorstart zodat hij ook een bedrag kan vragen voor de resterende goodwill van het bedrijf.

BVA Auctions is het grootste online veilinghuis van Nederland en veilt in opdracht van derden roerende en onroerende zaken. De website heeft maandelijks ruim 5 miljoen bezoekers en meer dan 1,2 miljoen geregistreerde. Maandelijks worden ruim 860.000 biedingen gedaan door kopers uit meer dan 95 landen.

Lees ook: Faillissement na uitstel van betaling voor taxiboeken.nl

Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Coronacrisis wordt de grote ergernis bij veel autodealers

Autofabrikanten zoals Tesla verkopen al langer hun auto's online. In tijden van de coronacrisis is dit ook een alternatief voor gevestigde (lees verder)

Extreem grote drukte bij PostNL door corona maatregelen

Door de overheidsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus stijgt het aantal online bestellingen in Nederland sterk, schrijft PostNL. Het (lees verder)

BN’ers zoeken contact met reizigers op Utrecht Centraal

Bekende Nederlanders zoeken écht contact met reizigers op station Utrecht Centraal Écht contact staat zwaar onder druk in deze digitale samenleving. Prinses (lees verder)

Faillissement na uitstel van betaling voor taxiboeken.nl

Afgelopen donderdag werd aan Mobility Id B.V. Broek op Langedijk, het bedrijf van Dusseldorp Beheer B.V. en bekend van de website (lees verder)

0 reacties op “Veiling domeinnaam taxiboeken.nl na faillissement

Geef een reactie