PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Flitsmeister over de actuele maximumsnelheid


Maximumsnelheid is momenteel een onderwerp waar iedereen het over heeft in Nederland nu het kabinet overweegt deze te verlagen naar 100 km per uur wat wellicht goed is voor de stikstof uitstoot in de natuur. Medewerkers van Flitsmeister hebben gekeken naar datagegevens van 1,7 mln gebruikers die hun app gebruiken en de snelheid gecontroleerd over twee meetperiodes.

De maximumsnelheid resultaten zijn verrassend want van die 1,7 mln gebruikers reed maar 6% 130 km per uur of harder. Dat betekent dus 94% niet harder rijdt dan de maximale toegestane snelheid en voor de stikstof neerslag maar 6% 130 km per uur op harder rijdt, wat voor de beoogde resultaten van de overheid eigenlijk marginaal is.

Twee meetperiodes

In totaal hebben ze 2 periodes van 2 weken geanalyseerd. In totaal zijn er door de community van bijna 1,7 miljoen gebruikers zo’n 7.745.645.956 gps-punten verzameld. Dit vertaalt zich naar zo’n 650 miljoen gereden kilometers. In totaal vertegenwoordigen zij met Flitsmeister zo’n 10% van het Nederlandse verkeer, in de spits kan dit zelfs oplopen tot 20%.

Dat deze maximumsnelheid gegevens nu naar buiten komen heeft niet tot doel om de voorgestelde maatregelen volledig af te schieten. Flitsmeister wil juist een objectief inzicht creëren en eventueel zelfs met behulp van data mee denken in hoe er grotere winst te behalen valt. Dat moet in hun ogen namelijk perfect mogelijk zijn

Lees ook: Nooit meer vergeten om je Flitsmeister aan te zetten

Flitsmeister ONE
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Reis alleen naar het buitenland indien noodzakelijk

Vandaag namen de EU-landen het besluit om de mogelijkheid tot reizen naar de Schengenzone, waaronder Nederland, drastisch te beperken. Het (lees verder)

Matrixbord geen echte optie aanduiding maximum snelheid

Een grote groep matrixborden (36%) kan niet meer dan 90 km/h weergeven. De inventarisatie die de Minister van Nieuwenhuizen Wijbenga liet (lees verder)

Snelheid vanaf 16 maart 100 km per uur op alle snelwegen

Minister van Nieuwenhuizen Wijbenga zal het verkeersbesluit over de snelheidsverlaging op 19 december nemen. Binnen de kaders van de Wegenverkeerswet (lees verder)

Boeing levert flink minder 737 MAX-toestellen vanwege aanhoudende problemen

De Amerikaanse vliegtuigmaker heeft dinsdag bekendgemaakt dat het in de eerste helft van dit jaar bijna 39 procent minder vliegtuigen (lees verder)

0 reacties op “Flitsmeister over de actuele maximumsnelheid

Geef een reactie