PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

British Airways en Iberia neemt Spaanse Air Europa over


Luchtvaartmaatschappij IAG eigenaar van British Airways en Iberia, neemt voor €1 mrd de Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Europa van het Spaanse Globalia over. Dat zijn de twee partijen overeengekomen, zo heeft de Britse-Spaanse moedermaatschappij maandag bekendgemaakt.

Het concern krijgt door de overname zowel Iberia als Vueling, Level en Air Europa in handen. Of de EU dit toe laat is nog maar de vraag, IAG zou dan bijna de gehele Spaanse markt in handen hebben. Met de overname hoopt IAG de positie van Madrid als Europese knooppunt te versterken ten opzichte van onder meer belangrijke Europese luchthavens als Frankfurt, Parijs Charles de Gaulle en Schiphol Amsterdam.

“De overname van Air Europa voegt een nieuwe concurrerende, kosteneffectieve luchtvaartmaatschappij toe aan IAG.”, aldus ceo Willie Walsh van IAG in een toelichting

Air France-KLM daarentegen heeft bezorgd gereageerd op het voornemen van International Airlines Group (IAG) om haar partnermaatschappij Air Europa over te nemen. De luchtvaartgroep waarschuwt dat de deal een grote invloed heeft op de concurrentie op met name het vliegverkeer tussen Europa en Latijns-Amerika, en dringt aan op onderzoek.

Momenteel is de overgenomen luchtvaartmaatschappij nog lid van SkyTeam, het samenwerkingsverband van luchtvaartmaatschappijen waar ook KLM en Air France lid van zijn. Nu het Spaanse bedrijf in handen komt van Air France-KLM-concurrent IAG, lijkt het logisch dat de luchtvaartmaatschappij SkyTeam zal verlaten.

Lees ook: Coöperatie DELA neemt noodlijdende Yarden over

Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Spanje en Spaanse eilanden openen grenzen voor toerisme

¡OLÉ! Spanje heeft de noodtoestand vandaag opgeheven en de grenzen weer geopend voor reizigers. De langste (lees verder)

De regering verlengt het inreisverbod tot half juni

Het kabinet heeft het inreisverbod voor mensen van buiten Europa opnieuw verlengd, dit keer tot (lees verder)

Coöperatie DELA neemt noodlijdende Yarden over

Coöperatie DELA is van plan om Yarden Uitvaartorganisatie over te nemen. Het gaat om de verzekeraar, het uitvaartbedrijf en alle (lees verder)

Apple neemt zelfrijdende taxi Drive.ai in Cupertino over.

Het gerucht ging al sinds begin juni, maar Apple heeft de overname van Drive.ai bevestigd. Dit bedrijf hield zich bezig (lees verder)

0 reacties op “British Airways en Iberia neemt Spaanse Air Europa over

Geef een reactie