PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Gentse tram kan niet meer uitrijden door gebrek aan wielen


In Gent rijden drie Albatrostrams niet meer rond omdat ze geen wielen hebben. De leverancier van de onderdelen voor dit type tram laat op zich wachten. Aan het einde van volgende week moet het probleem opgelost zijn. Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) is niet te spreken over de situatie.

Sinds 2015 rijden een twintigtal Albratrostrams in het Vlaamse Gent. Dat zijn moderne lagevloertrams van 60 meter lang. De wielbanden van de tram zijn nu aan vervanging toe en de levering voor nieuwe banden duurt langer dan verwacht. Hierdoor kunnen drie van die trams, die elk meer dan 3 miljoen euro hebben gekost, niet meer uitrijden en in de stelplaats Gentbrugge blijven staan omdat De Lijn geen wielbanden in voorraad heeft.

“Onze leverancier heeft wel al stalen wielbanden geleverd”, vertelt Sonja Loos van De Lijn. “Maar hij is het rubberen onderdeel vergeten. We hebben dus extra lang moeten wachten. Ondertussen is het rubberen onderdeel wel geleverd en kunnen de trams hersteld worden. Wij verwachten dat ze ten laatste aan het einde van volgende week opnieuw rijden.”

Hoewel er normaal een 20-tal Albatrossen rondrijden in de stad, werden toch enkele oude trams uit de jaren zeventig onder het stof gehaald om in te springen. Die raakten al snel propvol en passagiers met een rolstoel konden niet of moeilijk aan boord raken van de tram..

Lees ook: Stad Gent organiseert mobiliteitsmarkt per wijk

Het Gravensteen - Gent
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Pas in mei beslissing over doorgaan van Gentse Feesten

Voorlopig worden de Gentse Feesten dus niet afgelast, en daar zijn de organisatoren blij om. De beslissing over de komende (lees verder)

Eindhoven Airport Wizzair toegangspoort zonder controle

Dagelijks staan de busjes te wachten aan de Marinus van Meelweg te Eindhoven. Tientallen kleine busjes met Duitse kentekens wachten (lees verder)

Geen start schoolvervoer op 6 april volgens Minister Slob

Minister Slob wil met een besluit over het heropenen van de scholen nog steeds wachten op de uitkomst van het (lees verder)

FOD laat 4 maand wachten op een gehandicapten­­kaart

Minister voor personen met een beperking zet 34 extra personeelsleden in bij de Directie-Generaal Personen met een Handicap en investeert (lees verder)

0 reacties op “Gentse tram kan niet meer uitrijden door gebrek aan wielen

Geef een reactie