PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Groeikapitaal voor online autobedrijf MrWheelson


showroom

Een jaar na de start heeft automotive start-up MrWheelson groeigeld opgehaald om de scale-up te financieren. Via MrWheelson kunnen Nederlandse autokopers eenvoudig online een auto uit het buitenland vergelijken en aankopen. Met de kapitaalinjectie van Rudy Kappert en Alvola kan MrWheelson de backoffice verder ontwikkelen, de marketing opschalen en het team uitbreiden zodat de groei stabiel kan worden voortgezet.

De populariteit van MrWheelson kan grotendeels worden toegeschreven aan de populariteit van auto-import in combinatie met de full service dienstverlening die het platform biedt. Er wordt bijvoorbeeld geadviseerd wat de beste manier is om de mobiliteitsbehoefte in te vullen qua brandstof en leasevorm.

“Wij blijken het perfecte kanaal voor de kritische koper die een uitgebreid wensenpakket heeft. Maar ook voor kopers die door de vele mogelijkheden door de bomen het bos niet meer zien. Doordat wij uit een enorme Europese autovoorraad kunnen putten, lukt het kopers hun gebruikte auto samen te stellen alsof het een nieuwe auto was.”, aldus oprichter Bas Oude Luttikhuis.

Onstuimige groei

In de eerste 3 kwartalen wist het platform telkens de afzet van auto’s te verdubbelen. Dit zorgde ervoor dat er samenwerking werd gezocht met strategische business partners.

“Om een grote speler te worden is het nodig om meer slagkracht te krijgen en onze dienstverlening te verbeteren. Partners met specifieke kennis en een internationaal netwerk in de automotive, zowel online als offline, hebben we gevonden in Alvola en Rudy Kappert.”, aldus Oude Luttikhuis.

Alvola is een activiteit van Jurgen Wolkotte en Iginio Voorhorst. Aan het woord Jurgen Wolkotte: “Ikzelf heb door de jaren heen veel ervaring opgedaan in de internationale automotive markt en veel veranderingen gezien. Daarom zien wij ook veel kansen in het MrWheelson concept, dat was voor ons de reden om in te stappen.

Rudy Kappert heeft met zijn verschillende concepten de ontwikkeling van de online automotive van dichtbij meegemaakt; “Ik heb tijdens de ontwikkeling van Gaspedaal en Autowereld gezien hoe snel de ontwikkelingen gaan. De uitdaging zit hem hierbij in de ontwikkelingen van het concept in combinatie met een perfecte uitvoering. De ervaring en de gedrevenheid van het hele MrWheelson team waren voor mij de reden om hierbij aan te sluiten.”

Over MrWheelson

Onder de naam MrWheelson.nl is Sherlock Wheels BV actief op de Nederlandse automarkt. Het is een online autobedrijf met een virtuele voorraad die afkomstig is van enkel gerenommeerde autobedrijven uit Europa die tegen Nederlandse rijklaarprijzen worden aangeboden. Op 1 oktober 2018 is het bedrijf gestart door Bas Oude Luttikhuis (voorheen actief bij ikwilvanmijnautoaf) en Han Post (15 jaar auto-import ervaring).

Het bedrijf richt zich op het premium segment en haalt het grootste deel van de omzet uit automerken zoals Audi, Mercedes Benz, Land Rover, Porsche en BMW. Daarnaast levert MrWheelson momenteel veel elektrische auto’s die in Nederland lastig leverbaar zijn. Kopers zijn vaak ondernemers, maar ook particuliere kopers weten de website te vinden. Leasevormen zoals financial, operational en private lease spelen daarbij een grote rol.

Lees ook: Select & Drive biedt mobiliteitsoplossingen op maat

Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Herstart voortgezet onderwijs voor OMT nog ver weg

Het Outbreak Management Team schat in dat het risico voor de volksgezondheid, dat gepaard gaat met het na de meivakantie openen van (lees verder)

Basisscholen in kleine groepjes weer naar school

Het lijkt er op dat het Outbreak Management Team (OMT) het kabinet adviseert dat basisschoolkinderen in kleine groepjes weer naar basisscholen (lees verder)

10e bedrijf sluit zich aan bij deelauto park Zeeland

Team Industrial Services gaat de elektrische deelauto’s inzetten als flexibele poule wanneer hun eigen voertuigen niet beschikbaar zijn. Een duurzamere (lees verder)

In Scheveningen wordt bierfietsverbod noodzakelijk na klachten bewoners over overlast

Veel gemeenten beschikken over een uitvoeringsagenda verkeer. Dit varieert van onder meer de aanpak van horeca overlast en overlast door (lees verder)

0 reacties op “Groeikapitaal voor online autobedrijf MrWheelson

Geef een reactie