PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Cummins toont belangrijke stap busontwerp met nulemissies


Cummins Inc. uit Milton Keynes in het Verenigd Koninkrijk zal zijn Next Generation Battery Electric System, inclusief zijn nieuwe batterij met laag profiel, voor het eerst onthullen op Busworld Europe 2019 te Brussel. Daarmee tonen ze absoluut de vooruitgang van het bedrijf in aandrijflijntechnologie aan voor de Europese busmarkt.

Tijdens de show zal Cummins de nieuwe low-profile batterij die minder dan 140 mm hoog is onder de aandacht brengen, geïnstalleerd in een 8,9-meter lange bus. De batterij werd speciaal ontworpen voor de Europese markt, maar is ook beschikbaar voor gebruik in andere markten.

Met dit product kunnen OEM’s voldoen aan de Europese vereisten voor lage vloeren met behoud van een laag zwaartepunt en het maximaliseren van het gebruik van niet bezette ruimte. Om te worden aangeboden als onderdeel van een breder modulair platform, maakt de nieuwe batterij met laag profiel gebruik van de nieuwste celtechnologie om een hoge energiedichtheid en verpakkingsefficiëntie te leveren en vormt zo een belangrijke stap voorwaarts voor een toegankelijk busontwerp met nulemissies.

Het Next Generation Battery Electric System is een innovatieve blik op het toekomstige productplan van Cummins voor geëlektrificeerde aandrijflijnen,” zei Julie Furber, Vice President van Electrified Power bij Cummins. “Terwijl elektrische voertuigen in de openbaarvervoersector aan kracht winnen, zal het ontwerpen van batterijen met snellere oplaadmogelijkheden en een groter bereik een technologische doorbraak betekenen – en dit in een vorm die voldoet aan de wettelijke vereisten en tegen een concurrerende prijs. Dit is een cruciale stap voor de industrie.”

Het Next Generation Battery Electric System is te zien in de stand van Cummins Inc., 802b, van 18 tot 23 oktober te Brussel tijdens Busworld 2019. Onze redactie zal erbij zijn en verslag uitbrengen van deze beurs.

Lees ook: Tribus pakt groot uit op Busworld met de elektrische stadsbus Movitas

zero emissie bus
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Leverancier van deelvervoer geeft mening in publicatie

Tarik Fawzi geeft vanuit zijn deelvervoer expertise zijn visie op mobiliteit in het pas verschenen (lees verder)

Stijging aantal verhuurdagen via platform MotoShare

De motorfietsenbranche heeft in de afgelopen maanden te maken met negatieve effecten van de crisis (lees verder)

Vlaamse grootsteden gaan weer plat op de buik voor Uber

Met de invoering van het nieuwe Vlaamse taxidecreet begin dit jaar, werd de rode loper (lees verder)

Goed nieuws voor 30.000 KLM’ers en luchthaven Schiphol

De onderhandelingen rondom het steunpakket voor KLM hebben er in elk geval toe geleid dat (lees verder)

0 reacties op “Cummins toont belangrijke stap busontwerp met nulemissies

Geef een reactie