PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Corendon oprichter Uslu ondernemer van het jaar


Bij Atilay Uslu zit ondernemen in het bloed. Zijn vader en opa waren ook ondernemers en Atilay maakte al op jonge leeftijd kennis met de uitdagingen die het ondernemerschap met zich meebrengt. Met zijn reisbedrijf Corendon wil hij reizigers de beste vakantie bieden tegen de beste prijs. Respect, eerlijkheid en jezelf zijn, daar staat Atilay voor en hij verwacht dit ook van zijn werknemers. 

Een moeilijk moment was toen Corendon op maandag 3 juni 2019 bekend maakte dat de Touroperator en Corendon Dutch Airlines zijn verkocht. Het was een goed moment voor verkoop en het beste voor het bedrijf, maar het voelde ook heel dubbel, alsof je je eigen kindje van de hand doet. 

Het is zakelijk gezien een goede deal, maar persoonlijk had hij er veel meer moeite mee dan hij had gedacht. Gelukkig zal hij als minderheidsaandeelhouder Corendon blijven ondersteunen en adviseren.

uit het juryrapport

Atilay is een ondernemer voor wie geen obstakel te groot is. Met reisorganisatie Corendon heeft hij door de jaren heen laten zien telkens nieuwe uitdagingen aan te gaan. Atilay heeft daarmee een bedrijf neergezet dat langdurig succesvol is. Hij heeft hierbij visie, lef en een ‘unstoppable’ passie getoond voor het ondernemerschap.

Zo heeft Atilay met zijn visie en ondernemersgeest naast een reisorganisatie ook succesvol een vliegmaatschappij en hotelonderneming opgezet. De jury roemt Atilay voor zijn onverzettelijkheid, vermogen om oplossingen te zien daar waar anderen problemen ervaren en zijn oog voor de mensen om hem heen.

De verkoop van een deel van de reisorganisatie is ook een voorbeeld van zijn langetermijnvisie. Systematisch werkt hij aan de langetermijnontwikkeling van Corendon waarbij hij focus toont. In de komende periode zal deze focus naar verwachting bijdragen aan het uitbouwen van met name de hotelonderneming.

Lees ook: Thomas Cook failliet, alle boekingen geannuleerd

Corendon hotel Amsterdam
Atilay Uslu
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Doorbetaling 80% regeling taxisector steeds meer onder druk

De economische en maatschappelijke gevolgen van de coronacrisis worden in personenvervoer voor iedereen nu ernstig (lees verder)

Automobilisten gedragen zich asociaal in het verkeer

Het komt nog steeds vaak voor dat automobilisten allerlei dingen aan het doen zijn onder (lees verder)

Van Veldhoven gematigd positief over plannen busvervoer

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (I&W) reageerde zaterdagochtend in het programma Goedemorgen Nederland van MAX gematigd (lees verder)

Hoe thuiswerken in de taxisector als iedereen thuis is?

Thuiswerken is niet nieuw. Nu is iedereen ‘thuiswerker’ – ook in het OV, de taxisector, het doelgroepenvervoer en in de (lees verder)

0 reacties op “Corendon oprichter Uslu ondernemer van het jaar

Geef een reactie