PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Faillissement Sloveense Adria Airways raakt SWISS


De Sloveense Star Alliance-maatschappij Adria Airways had afgelopen maandag een faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Kranj waardoor alle resterende vluchten per direct werden geannuleerd. De afgelopen vijf dagen was de maatschappij intensief op zoek naar oplossingen voor haar ernstige financiële problemen.

De maatschappij is wel een shuttle blijven exploiteren tussen de Sloveense hoofdstad Ljubljana en Frankfurt, de belangrijkste hub voor haar alliantiepartner, Lufthansa. De Duitse luchtvaartmaatschappij wordt verondersteld te hebben betaald om de vluchten voort te zetten.

De luchtvaartmaatschappij vloog met Saab 2000’s naar Lugano, dat alleen voor vliegtuigen in die categorie geschikt is. Vanwege het omvallen van de Sloveense onderneming zit SWISS nu zonder materieel om Lugano te bedienen.

Adria Airways raakt ook SWISS

Het faillissement van Adria Airways raakt ook SWISS. De Zwitserse luchtvaartmaatschappij gebruikte tussen Zürich en Lugano vliegtuigen en bemanningen van Adria, maar ziet zich nu genoodzaakt die route voorlopig te schrappen, met tienduizend gedupeerde passagiers.

De Zwitserse luchtvaartmaatschappij biedt passagiers de optie om de trein te pakken of om te vliegen via Milaan. Er wordt gekeken naar een structurele oplossing, waarbij de trein overigens een goede optie vormt door een nieuw te openen tunnel richting de regio rond Lugano.

Afgelopen maand rampzalig

Adria Airways volgt Thomas Cook Airlines en twee Franse luchtvaartmaatschappijen – XL Airways en Aigle Azur op die de afgelopen maand faillissement aanvraagden. Afgelopen maand is rampzalig voor worstelende reisorganisaties, omdat nieuwe boekingen niet op voldoende niveaus binnenkomen om de vele rekeningen te betalen van de afgelopen zomer.

Lees ook: Thomas Cook failliet, alle boekingen geannuleerd

Adria Airways
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Frankrijk betreurt heropenen grenzen van zijn buurlanden

Spanje, Italië en Duitsland hebben maatregelen genomen die niet echt solidair werken. De minister van (lees verder)

RyanAir wil vanaf 1 juli weer 1.000 vluchten per dag uitvoeren

De Ierse vliegmaatschappij RyanAir die onlangs nog om staatssteun vroeg wil haar activiteiten vanaf de (lees verder)

Geen vliegverkeer naar Zuid-Amerikaanse Argentinië

Reizen naar Buenos Aires, de thuisbasis van Aerolineas Argentinas, zit er niet meer in tot (lees verder)

Duidelijk bij Transavia die alle vluchten annuleert t/m 27 mei

Transavia heeft besloten alle geplande vluchten tot en met 27 mei niet uit te voeren. Eerder kondigden zij aan de (lees verder)

0 reacties op “Faillissement Sloveense Adria Airways raakt SWISS

Geef een reactie