PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Duits vervoersbedrijf Deutsche Bahn overweegt een beursgang van zijn dochter Arriva


Het Duitse vervoersbedrijf Deutsche Bahn overweegt een beursgang van zijn dochter Arriva waarbij het bedrijf een notering zou krijgen aan Euronext Amsterdam. Dit meldde persbureau Bloomberg maandagavond op basis van ingewijden.

Deutsche Bahn zou recent een prospectus hebben ingediend bij de Autoriteit Financiële Markten. Een beursgang is een mogelijk alternatief voor een verkoop van Arriva, wanneer dit niet voldoende oplevert, aldus de bronnen. Het verkoopproces zou deze week starten met een eerste ronde aan biedingen.

De keuze voor Euronext Amsterdam, mocht het toch tot een beursgang komen, heeft te maken met de snellere groei van Arriva op het vasteland van Europa. Meer dan de helft van de winst komt hier tegenwoordig vandaan. Dat was in 2010, toen Deutsche Bahn het Britse bedrijf overnam, slechts een fractie.

Arriva is actief in 14 landen, waaronder Nederland.

In maart kondigde Deutsche Bahn de plannen aan om Arriva te verkopen, waarbij de opbrengst zou worden gebruikt om schulden af te lossen en ter investering in het Duitse infrastructuurnetwerk. Volgens de bronnen hoopt Deutsche Bahn met een eventuele verkoop van Arriva zeker een winst te behalen ten opzichte van de boekwaarde van rond de 2,2 miljard euro.

Deutsche Bahn wilde geen commentaar geven op het bericht, aldus Bloomberg. Tegen half september moet duidelijk zijn of Deutsche Bahn Arriva verkoopt of toch verder gaat met plannen voor een beursgang.

Door: ABM Financial News.

Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
CAO lifo ontslagmethode brengt VNC en KLM voor de rechter

Er is nog geen stormloop op de vrijwillige vertrekregeling van KLM, waarmee de luchtvaartmaatschappij gedwongen (lees verder)

TUI geeft aan dat het de Boeing 737 vloot zal halveren

TUI fly wil naar verluidt duizend banen schrappen. Volgens de TUI woordvoerder van het Duitse TUI (lees verder)

Multinationale TUI Group schrapt wereldwijd ruim 8000 banen

Het Duits-Britse reisconcern TUI Group laat weten dat het door de gevolgen van de coronacrisis wereldwijd (lees verder)

Na verplichte quarantaine is skidorp Ischgl weer open

In Oostenrijk mogen hotels en andere gastenverblijven vanaf 29 mei weer open. Ook het Oostenrijkse (lees verder)

0 reacties op “Duits vervoersbedrijf Deutsche Bahn overweegt een beursgang van zijn dochter Arriva

Geef een reactie