PITANE.BLUE is een onderdeel van Pitane Mobility

Pitane Mobility Gebruikersdag Scheveningen
Pitane Blue

Sterkere positie van Transavia noodzakelijk om sterke concurrentie te dulden


Transavia France mag de komende jaren flink doorgroeien. Er ligt een definitief akkoord tussen moedermaatschappij Air France en pilotenbond SNPL. Eerdere afspraken beperkten de vlootomvang, maar nu ligt er een deal waardoor dat plafond wegvalt.

Air France richtte Transavia France in 2007 op. De luchtvaartmaatschappij heeft dezelfde naam en uitstraling als Transavia in Nederland en richt zich eveneens op vakantievluchten, vanaf bases in Parijs, Lyon en Nantes.

Op de Franse markt heeft Air France concurrentie te dulden van buitenlandse maatschappijen als Ryanair en easyJet, waardoor een sterkere positie van Transavia nodig is. In oude afspraken met Air France-piloten werd echter vastgelegd dat Transavia France niet boven de veertig vliegtuigen mocht groeien.

Nieuwe vliegtuigen

Die blokkade is nu definitief weg, zo meldt Air France. Daardoor kan er invulling worden gegeven aan uitbreiding van de vloot, die nu uit 37 Boeing 737-800’s bestaat. Naar verwachting tekent Air France-KLM een grote bestelling voor de Boeing 737 MAX om de gezamenlijke vloot van het Nederlandse en Franse Transavia te vernieuwen en uit te breiden.

Vanwege de problemen met het type is die vooralsnog niet geformaliseerd of aangekondigd. Wel bestelde Air France zestig Airbus A220-300’s. Die zijn bedoeld om de Airbus A318’s en A319’s in de eigen vloot te vervangen.

Lees ook: Dagelijkse busdiensten KLM naar Schiphol worden klimaatneutraal uitgevoerd

Transavia - Eindhoven Airport
Pitane Mobility -Eindhoven Airport
Print Friendly, PDF & Email

0 reacties op “Sterkere positie van Transavia noodzakelijk om sterke concurrentie te dulden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *