PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Arriva, Connexxion, EBS en Keolis in de race voor het busvervoer IJssel-Vecht


Arriva, Connexxion, EBS en Keolis zijn  de vier vervoerbedrijven die zich hebben ingeschreven voor de Europese aanbesteding voor het busvervoer in de streek IJssel-Vecht. Het concessiegebied bestaat uit delen van Overijssel, Flevoland en Gelderland.

Naar verwachting nemen de colleges van Gedeputeerde Staten van Flevoland, Gelderland en Overijssel eind september een besluit. De concessie IJssel-Vecht komt gefaseerd tot stand. In december 2020 start het busvervoer in Midden Overijssel en de Veluwe. 

Twee deelgebieden stromen later in omdat die bestaande concessies later zijn afgerond: Lelystad in september 2021, Regio IJsselmond in december 2023. Speciale aandacht in de aanbesteding gaat uit naar de verduurzaming van het busvervoer.

“Voor het stadsvervoer in Zwolle, Apeldoorn en Lelystad, stellen we het sowieso verplicht om zero-emissiebussen in te zetten”

Nieuwe huisstijl en nieuwe merknaam

De nieuwe merknaam en huisstijl worden geleidelijk doorgevoerd in de drie provincies. Per start van de nieuwe bus- of treinconcessie krijgen de voertuigen de nieuwe huisstijl. De drie R’en staan voor de drie samenwerkende provincies: Flevoland, Overijssel en Gelderland. De bussen en treinen krijgen hier een paars-blauw-groene huisstijl.

EBS in de regio Haaglanden

Vanaf 25 augustus 2019 verzorgt EBS voor de komende 11,5 jaar het openbaar vervoer in de regio Haaglanden. De regio is opgedeeld in 4 deelgebieden met een eigen focus. Het openbaar vervoer in Haaglanden is gericht op snelheid, gemak en duidelijkheid voor reizigers. Het resultaat is een overzichtelijk lijnennet van R-netlijnen, verbindende streeklijnen en stadslijnen en maatwerk, waarmee wij reizen makkelijker maken. De opdrachtgever is Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Autonome en elektrische voertuigen van Keolis

Keolis is een pionier op het gebied van gedeelde autonome mobiliteit en voert reeds talrijke tests uit met zijn partner NAVYA in Frankrijk en over de hele wereld. De eerste 100 % elektrische voertuigen van Keolis in België rijden rond in Gent.

Onder de naam ‘Wandelbus’ rijden enkele elektrische busjes door het autovrije gebied van de Gentse binnenstad. De busjes zijn gratis toegankelijk en zijn bedoeld om mensen die minder goed te been zijn makkelijker in Gent te brengen. Drie elektrische busjes voor 8 personen rijden van maandag tot zaterdag en op koopzondagen door het centrum over een vast traject.

Autonome en elektrische voertuigen van Keolis
Pitane Blue
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Nieuwe elektrische voertuigen bij Willemsen de Koning

Bij Willemsen de Koning dragen zij de natuur een warm hart toe. Daarom hebben ze (lees verder)

Cijfers verkoopsactiviteiten automobielsector dramatisch

Teleurstellende cijfers tijdens de bekendmaking van de verkopen in de automobielsector door de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en (lees verder)

Weinig tot geen bijval van de taxisector bij Vlaamse Regering

Terwijl de sector een omzetverlies van 95% noteert en honderden faillissementen vreest, blijven de steunmaatregelen ondermaats. De Vlaamse taxiondernemingen noteren (lees verder)

Dienst Infrastructuur laat 70 taxivoertuigen in beslag nemen

De politie heeft In de omgeving van het Westelijk Havengebied zeventig taxivoertuigen in beslag genomen. De taxi's stonden aan de openbare (lees verder)

0 reacties op “Arriva, Connexxion, EBS en Keolis in de race voor het busvervoer IJssel-Vecht

Geef een reactie