PITANE.BLUE - NIEUWS OVER MOBILITEIT
download onze app

DA NL EN FI FR FY DE EL IT NO PL PT SK ES SV TR

Gentenaars krijgen waar ze recht op hebben na een constructief overleg


De plannen voor het station Gent Sint-Pieters worden aangepast. Dat heeft de NMBS besloten na een constructief overleg met de Stad Gent. Er wordt een nieuwe overkapping uitgewerkt die het comfort voor de reizigers garandeert en architecturaal aansluit bij de reeds gebouwde overkapping. Daarnaast gaat er extra aandacht naar de kwaliteit van de vooropgestelde ondergrondse fietsenstallingen.

“Gent in de eenentwintigste eeuw heeft absoluut een aangenaam en vlot functionerend hoofdstation nodig”

NMBS beslist na een constructief overleg met de Stad Gent

Het Gentse stadsbestuur ging eerder niet akkoord met deze aangepaste plannen en pleitte voor het behoud van een functioneel en aantrekkelijk stationsconcept, voldoende ruimte en comfort voor de gebruikers en behoud van genoeg kwalitatieve ruimte voor fietsers. Hierbij werd onder meer het voorstel gedaan om de verdere werken in fasen aan te besteden om zo de investeringskosten meer te spreiden.

“Het is goed dat het dossier Gent Sint-Pieters gedeblokkeerd is. We kunnen nu weer vooruit, met aangepaste plannen die een stad als Gent waardig zijn en ten goede komen aan de vele gebruikers van het station.”

Volgens schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) krijgen de Gentenaars waar ze recht op hebben. “Gent in de eenentwintigste eeuw heeft absoluut een aangenaam en vlot functionerend hoofdstation nodig”, aldus Watteeuw.

Alle projectpartners staan achter de vooropgestelde wijzigingen aan het ontwerp. Ze stellen alles in het werk om begin 2020 de volledige omgevingsvergunningsaanvraag op die basis in te dienen. Daarna volgt het openbaar onderzoek.

Mathias De Clercq (Open VLD) zorgde voor een doorbraak. “Ik bracht de juiste mensen bij elkaar om constructief te werken.” Met succes, voorlopig: na een vergadering op het stadhuis besliste NMBS-baas Sophie Dutordoir vorige week om de plannen bij te sturen.

De NMBS zal nu samen met onze mensen een nieuwe overkapping uittekenen die kwalitatief wel voldoet. Die zal architecturaal aansluiten bij de reeds gebouwde overkapping voor perrons 9 tot 12. Ook het probleem van de fietsenstalling wordt opgelost en er wordt gekeken of uitbreiding mogelijk is. Het belangrijkste is dat dit dossier gedeblokkeerd is en dat alle neuzen weer in dezelfde richting wijzen. De NMBS heeft zich aangegeven om de aangepaste plannen in 2020 in te dienen.

Gent tijdens de Gentse Feesten
Print Friendly, PDF & Email
Gerelateerde artikelen
Vlaams taxidecreet laat steun van de stad Gent niet toe

Met een fiscaal pakket wil het stadsbestuur zuurstof geven aan de zwaar getroffen Gentse ondernemingen. Voor elke maand waarin de (lees verder)

Vergunningen voorbehouden voor elektrische taxi’s in Gent

In Gent rijden momenteel 13 elektrische taxi’s rond. In geen enkele andere Vlaamse stad rijden er zoveel. Daarom starten Bond (lees verder)

Rotterdam heeft enkele lage-emissiezone tips voor Gent

Antwerpen verdiende al miljoenen aan de Vlaamse lage-emissiezone en in Gent draait de bonnenfabriek nu ook op volle toeren. Een weekendje (lees verder)

In één jaar tijd 3.354 extra fietsparkeerplaatsen in Gent

In 2019 werden in Gent 3.354 extra fietsparkeerplaatsen geplaatst. Dat is bijna een verdubbeling in vergelijking met hoeveel er in (lees verder)

0 reacties op “Gentenaars krijgen waar ze recht op hebben na een constructief overleg

Geef een reactie